logo Phoenix World

Trance Mediumschap

Trance Mediumschap: Een staat van bewustzijn

Trance is een staat van bewustzijn waar we allen gedurende de dag mee te maken hebben. Het is een natuurlijke staat van ons bewustzijn en we denken er vaak niet eens over na. Soms kun je op de snelweg rijden en ineens beseffen dat je al verder bent dan je dacht. Op andere momenten kunnen we “dagdromen”. Dit soort momenten noemen we een "trance” staat of een veranderende staat van bewustzijn. Er zijn diverse niveau’s en lagen in de trance staat, maar de meesten van ons komen regelmatig in ons dagelijks leven in een "lichte" staat. Trance kan dus spontaan gebeuren zonder invloed van de Spirituele Wereld.

Bij Trance Mediumschap is het de Spirituele Wereld die werkt met het medium in een trance staat. Het medium is dus in een veranderde staat van bewustzijn die veel passiever is dan het normale waakbewustzijn. Bij deze vorm van Mediumschap die overigens onder mentaal Mediumschap valt (de Spirituele Wereld maakt immers nog steeds gebruik van de Mind van het medium), kan de Spirituele wereld uiteindelijk een sterke controle uitoefenen. De mate van controle kan varieren van geinspireerde gedachten, bewuste controle, lichte trance tot de diepere trance staten tot zelfs de hoogste staten van bewustzijn. Bij controle door de Spirituele Wereld is er ten allen tijden een samenwerking tussen het medium en de Spirituele Wereld. De Spirituele Wereld neemt geen bezit van het medium en maakt slechts gebruik van een samensmelting van de mind en de energie van het medium met de communicator in de Spirituele Wereld. Een zuivere trance staat is dus een sterke blending en uitwisseling van mentale en fysieke energieen en bewustzijn tussen het medium en de communicator in de Spirituele Wereld.

Trance Mediumschap ontwikkel je niet zomaar

Trance Mediumschap ontwikkel je niet zomaar. Ook dit vergt jaren ontwikkeling om een goed kanaal te zijn voor de Spirituele Wereld op deze manier. Trance Mediumschap kan gebruikt worden om healing te geven vanuit de Spirituele Wereld naar mensen in ons bestaan. Ook kan het gebruikt worden om inspiratie, filosofie en in sommige gevallen zelfs bewijs van het leven na dit leven te geven. In fysiek Mediumschap wordt door de meeste fysiek mediums vanuit een diepe trance staat gewerkt. Echter, ook hier zijn uitzonderingen.

Trance Mediumschap is zo oud als de mensheid

Trance Mediumschap is net als alle vormen van Mediumschap zo oud als de mensheid. We zien in Nederland niet veel publiekelijk zuiver trance mediumschap en dat terwijl het zo’n prachtige vorm is waarbij hart en ziel geraakt wordt en vanuit de Spirituele Wereld kennis, wijsheid en healing gedeeld kan worden. Tijdens mijn trainings weken geef ik trance demonstraties.

Vanuit Phoenix World verzorg ik ontwikkelingsmogelijkheden en workshops op het gebied van trance. Tevens ben ik course organizer op een aantal trance en fysiek weken. Voor meer informatie hierover verwijs ik naar de pagina "Ontwikkeling".Op deze pagina zie je enkele foto’s van fantastische trance mediums in de geschiedenis van het Spiritualisme.

Gladys Osbourne Leonard

Emma Hardinge Britten

Maurice Barbanell

Phoenixworld

info@phoenixworld.nl